2012. november 16.

Tejfölös sonkaleves




Tartalmas leves az hűvös, őszi napokra.


Hozzávalók 4 személyre
50 dkg füstölt sonka
2-3 babérlevél
1 vöröshagyma
2 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
2-3 evőkanál olaj
1 teáskanál ecetes torma
2 evőkanál tejföl

1,5-2 liter vízben feltesszük főni a sonkát. Belerakjuk egészben a hagymát és a babérlevelet. Puhára főzzük a sonkát, majd a léből kiemelve kockára vágjuk. A hagymát és a babérlevelet kidobjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és a felforrósított olajon pár percig pirítjuk. Felöntjük a sonka főzőlevével, sózzuk, és lassú tűzön puhára pároljuk.  Hozzáadjuk a sonkakockákat, a tormát és a tejfölt, majd összeforraljuk. Ha szükséges még sózzuk.


3 megjegyzés:

MrsSame írta...

Ez isteni lehet. Kérek! :)

Hankka írta...

Tormaleves lengyelesen néven ismerem, és nagyon-nagyon finom! :) Boldog névnapot kívánok szeretettel! :)

Citromhab írta...

Hankka, köszönöm szépen!!