Tartalmas leves az hűvös, őszi napokra.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg
füstölt sonka
2-3
babérlevél
1
vöröshagyma
2 szál
petrezselyem
2 szál
sárgarépa
2-3 evőkanál
olaj
1 teáskanál
ecetes torma
2 evőkanál
tejföl
só
1,5-2 liter
vízben feltesszük főni a sonkát. Belerakjuk egészben a hagymát és a babérlevelet. Puhára főzzük a sonkát, majd a léből kiemelve kockára vágjuk. A hagymát és a
babérlevelet kidobjuk.
A
zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és a felforrósított olajon
pár percig pirítjuk. Felöntjük a sonka főzőlevével, sózzuk, és lassú tűzön
puhára pároljuk. Hozzáadjuk a
sonkakockákat, a tormát és a tejfölt, majd összeforraljuk. Ha szükséges még
sózzuk.
3 megjegyzés:
Ez isteni lehet. Kérek! :)
Tormaleves lengyelesen néven ismerem, és nagyon-nagyon finom! :) Boldog névnapot kívánok szeretettel! :)
Hankka, köszönöm szépen!!
Megjegyzés küldése