2012. szeptember 7.
Őszibarackos túrótorta
Az idei szezon utolsó friss barackkal készült süteménye.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
A tésztához
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tojás
13 dkg vaj
1 csapott kávéskanál sütőpor
csipetnyi só
A töltelékhez
75 dkg túró
18 dkg cukor
1 evőkanál búzadara
vanília
reszelt citromhéj
4-5 nagyobb őszibarack
1 teáskanál étkezési keményítő
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
Meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot. Rászórjuk a keményítőt, és lazán összeforgatjuk vele a gyümölcsöt.
Sütőpapírt terítünk a tortaforma aljába.
Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk a tésztát, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalát is befedjük a tésztával.
Elkeverjük a túrót, a búzadarát, a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat, majd a tésztára simítjuk.
A töltelék tetejére rakjuk az őszibarackszeleteket, és 200 fokra melegített sütőben megsütjük a tortát.
Langyosra hűtve szeleteljük.
Megszórhatjuk porcukorral, de ez el is maradhat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez valami Gyönyörű! :))
Yoli, köszönöm!
Megjegyzés küldése