Ezt a tortát feltétlen ajánlom kipróbálásra, akár szilvával, akár más gyümölccsel vagy gyümölcs nélkül is.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
25 dkg liszt
1 tojás
6 dkg cukor
13 dkg vaj
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
50 dkg krémes túró
8 dkg étkezési keményítő
20 dkg cukor
50 dkg tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
8-10 szilva
1 evőkanál cukor
½ kávéskanál fahéj
Félbevágjuk a szilvákat, eltávolítjuk a magokat, majd megszórjuk az egy evőkanál cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
A tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk. Lisztezett munkafelületen kör alakú lapot nyújtunk a tésztából, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalát is befedjük a tésztával.
Körben kirakjuk a tésztalapot a cukrozott, fahéjas szilva felével.
Kikeverjük a túrótöltelék hozzávalóit, majd a formába öntjük. A töltelék tetejére kerül a szilva másik fele.
170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve szeletelhető.
5 megjegyzés:
nyammnyamm.. :)
puszi Ibi
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
Looks perfect!:)
Thank you very much!
Nagyon finom ez a süti :)
A kérdésem az lenne,hogy ha reggel megcsinálom a tésztát és a hűtőbe teszem,akkor nem gond ha csak este sütöm meg?(kb. 12 órára rá).
Köszönöm a választ!
Akár 24 órára is beteheted a hűtőbe, csak arra ügyelj, hogy ne száradjon ki. Célszerű egy nejlonzacskóban tárolni felhasználásig.
Megjegyzés küldése