Hidegen és melegen is egyaránt finom, illatos, nyári leves.
Hozzávalók 4
személyre
40 dkg
zsenge zöldborsó
2-3 evőkanál
olaj
1 kisebb
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1,2 l
zöldség alaplé
1 dl tejszín
1 maréknyi
bazsalikomlevél
só
Megtisztítjuk
és apróra vágjuk a vöröshagymát, majd az olajon aranysárgára pirítjuk.
Felöntjük a zöldség alaplével, beletesszük a borsót, belereszeljük a
fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük a borsót, majd
turmixgépbe öntjük a levest, a tejszínt, beleszórjuk a bazsalikomlevelet, és turmixoljuk. Ha
szükséges még sózzuk.
Levesgyönggyel
vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése