2012. június 26.

Túrókrémes szelet





Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához
60 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
3 evőkanál olvasztott méz
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
75 dkg krémes túró
1 citrom reszelt héja
20 dkg vaj
20 dkg cukor

A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
2-3 dkg fehér csokoládé

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és négy egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen egyenként 3-4 mm-es lapokat nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
Felfőzzük a tejben a pudingport, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a pudingot,  a túrót, a citromhéjat, és habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk a sütemény tetejét. Ha megszilárdult az étcsokoládés réteg, olvasztott fehér csokoládéval díszítjük (elmaradhat).
Hűvös helyen egy napot állni hagyjuk a süteményt, hogy szeletelhető legyen.

5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Jaj, de guszta! Mint mindig... :o)

Szemi írta...

Nagyon finom lehet, szeretem a túrós sütiket! :)

Citromhab írta...

Köszönöm:-)

Csörcs írta...

Szia Citromhab, a tésztához nem kell semmilyen zsiradék?

Citromhab írta...

Szia!Nem kell bele zsiradék.