Hozzávalók
24 szelethez
A tésztához
60 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
3 evőkanál
olvasztott méz
1 teáskanál
szódabikarbóna
A krémhez
3 dl tej
1 csomag
vaníliás pudingpor
75 dkg
krémes túró
1 citrom
reszelt héja
20 dkg vaj
20 dkg cukor
A tetejére
10 dkg
étcsokoládé
1 evőkanál
étolaj
2-3 dkg
fehér csokoládé
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és négy egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett munkafelületen egyenként 3-4 mm-es lapokat nyújtunk.
Sütőpapírt
terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő
180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
Felfőzzük a tejben a pudingport, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a pudingot, a túrót, a citromhéjat, és habverővel csomómentesre keverjük.
Felfőzzük a tejben a pudingport, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a pudingot, a túrót, a citromhéjat, és habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a
tésztalapokat a krémmel. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal
és bevonjuk a sütemény tetejét. Ha megszilárdult az étcsokoládés réteg,
olvasztott fehér csokoládéval díszítjük (elmaradhat).
Hűvös helyen
egy napot állni hagyjuk a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
5 megjegyzés:
Jaj, de guszta! Mint mindig... :o)
Nagyon finom lehet, szeretem a túrós sütiket! :)
Köszönöm:-)
Szia Citromhab, a tésztához nem kell semmilyen zsiradék?
Szia!Nem kell bele zsiradék.
Megjegyzés küldése