2012. június 6.

Hartyáni krémes

 



Most egy ideig sütemények jönnek, ballagásra sütöttem jó néhány tepsivel.

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
400 g liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej

A krémhez
750 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
300 g vaj
250 g porcukor
16-18 db babapiskóta
150 ml főzött kávé
1 evőkanál rum

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát,  1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megjelent.



18 megjegyzés:

Gabriella írta...

Tavaly nyáron elkészítettem én is, nagyon finom sütemény. (csak kár, hogy szomorú emlékeim vannak róla - Nagymamám ezt a sütit ette utoljára, amit én készítettem neki:(

Annyira szeretem a tökéletes szeleteléseidet! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, de guszta sütemény. Milyen mesterien tudod tálalni. Tudom, tudom, van lézer-késed...:o)

Anazar írta...

Puha-pihe falatok! Nagyon gusztusos!!

Éva írta...

Nagyon guszta! Ismerem ezt a süteményt és nagyon szeretjük finom!!

Citromhab írta...

Gabriella ez tényleg szomorú emlék, sajnálom:-(

Krisz, köszönöm! Nem, nem, nincs lézerkésem:-))

Anazar, köszönöm!

Éva, tényleg elég közismert sütemény és nagyon finom.

Névtelen írta...

Tojás nem kell a sütemény tésztájába? Éva

Gerdi írta...

A süteményeid jöhetnek vég nélkül:-) Nagyon jó ez a recept. Valahol már láttam, de még nem került rá sor. De ami késik, nem múlik...

Citromhab írta...

Éva, de igen, köszönöm!

hankka írta...

Gyönyörű szeletek, nagyon guszta! Képzeld, nálunk szlovák biblia néven fut! :)

Szemi írta...

Ismét egy tökéletesen kinéző, csodafinom süti!
Szerintem is van lézervágód, nem létezik,hogy anélkül ilyen szépen lehet szeletelni! :))

yoli írta...

Nagyon szép! És nagyon finomnak látszik! :) nekem is megvan ez a recept, csak kicsit másképp!
Yolika

KATA írta...

Kedves Citromhab!
Elkészítettem ezt a finom sütit tegnap, az engedélyeddel szeretném közzé tenni a blogomban persze a saját fényképemmel és rád való hivatkozással...persze én nem tudtam ilyen szépen szeletelni...:):)
Kata

Citromhab írta...

Kata, természetesen közzéteheted:-)
Ez tényleg egy nagyon finom süti, remélem nektek is ízlett:-)

Dóra írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy megpuhul-e a felső lap, hogy nincs a tetején krém? :)

Citromhab írta...

Igen, teljesen átpuhul a felső lap is.

Dóra írta...

Köszönöm a gyors választ! Akkor meg is sütöm holnap névnapi sütinek :)

Pici Cica írta...

Azt áruld el nekem kérlek, hogy tudod így felszeletelni, hogy a közepe ne nyomódjon ki?

Citromhab írta...

Kicsit én is tartottam tőle az aránylag vastag krémréteg miatt. Hűvös helyen tartottam egy napot, majd vékony pengéjű, éles késsel vágva könnyebben ment, mint gondoltam.