Most egy ideig sütemények jönnek, ballagásra sütöttem jó néhány tepsivel.
Hozzávalók
24 szelethez
A tésztához
2 evőkanál
kakaó
2 evőkanál
méz
2 tojás
2 tojás
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1-2 evőkanál
tej
A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag
vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
25 dkg
porcukor
16-18 db babapiskóta
1,5 dl főzött
kávé
1 evőkanál
rum
Vízgőz
felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a
szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre
osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt
terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő
180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez
felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral,
a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára
helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba
mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a
maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen
egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral
meghintve kínáljuk.
18 megjegyzés:
Tavaly nyáron elkészítettem én is, nagyon finom sütemény. (csak kár, hogy szomorú emlékeim vannak róla - Nagymamám ezt a sütit ette utoljára, amit én készítettem neki:(
Annyira szeretem a tökéletes szeleteléseidet! :)
Ó, de guszta sütemény. Milyen mesterien tudod tálalni. Tudom, tudom, van lézer-késed...:o)
Puha-pihe falatok! Nagyon gusztusos!!
Nagyon guszta! Ismerem ezt a süteményt és nagyon szeretjük finom!!
Gabriella ez tényleg szomorú emlék, sajnálom:-(
Krisz, köszönöm! Nem, nem, nincs lézerkésem:-))
Anazar, köszönöm!
Éva, tényleg elég közismert sütemény és nagyon finom.
Tojás nem kell a sütemény tésztájába? Éva
A süteményeid jöhetnek vég nélkül:-) Nagyon jó ez a recept. Valahol már láttam, de még nem került rá sor. De ami késik, nem múlik...
Éva, de igen, köszönöm!
Gyönyörű szeletek, nagyon guszta! Képzeld, nálunk szlovák biblia néven fut! :)
Ismét egy tökéletesen kinéző, csodafinom süti!
Szerintem is van lézervágód, nem létezik,hogy anélkül ilyen szépen lehet szeletelni! :))
Nagyon szép! És nagyon finomnak látszik! :) nekem is megvan ez a recept, csak kicsit másképp!
Yolika
Kedves Citromhab!
Elkészítettem ezt a finom sütit tegnap, az engedélyeddel szeretném közzé tenni a blogomban persze a saját fényképemmel és rád való hivatkozással...persze én nem tudtam ilyen szépen szeletelni...:):)
Kata
Kata, természetesen közzéteheted:-)
Ez tényleg egy nagyon finom süti, remélem nektek is ízlett:-)
Azt szeretném kérdezni, hogy megpuhul-e a felső lap, hogy nincs a tetején krém? :)
Igen, teljesen átpuhul a felső lap is.
Köszönöm a gyors választ! Akkor meg is sütöm holnap névnapi sütinek :)
Azt áruld el nekem kérlek, hogy tudod így felszeletelni, hogy a közepe ne nyomódjon ki?
Kicsit én is tartottam tőle az aránylag vastag krémréteg miatt. Hűvös helyen tartottam egy napot, majd vékony pengéjű, éles késsel vágva könnyebben ment, mint gondoltam.
Megjegyzés küldése