2012. június 4.
Párolt saláta
Nagyon egyszerű étel, mégis, vagy éppen ezért az egyik kedvencem. Salátaként, köretként vagy önállóan is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
4 fej saláta
3-4 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
só
fehérborecet
A tálaláshoz
tejföl
A salátát többször, váltott vízben megmossuk, majd mérettől függően hosszában négy- vagy hatfelé vágjuk.
Tálba tesszük és egy csapott teáskanál sót szórunk rá, amivel lazán összeforgatjuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk. Ezalatt a saláta a sózás miatt levet ereszt, amit kézzel ( egy-egy maréknyit egyszerre) kinyomkodunk belőle.
Lábosban felforrósítjuk az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és beletesszük a salátát. Ízlés szerint még sózzuk, és lassú tűzön pároljuk. Akkor jó, ha már a szára is kellően átpuhult.
A kész salátához ízlés szerint 1-2 evőkanál fehérborecetet adunk, és elkeverjük. Tálaláskor adagonként egy-egy teáskanál tejfölt kanalazunk a tetejére, de ez elmaradhat.
Melegen és hidegen egyaránt finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése