2012. június 4.

Párolt saláta




Nagyon egyszerű étel, mégis, vagy éppen ezért az egyik kedvencem. Salátaként, köretként vagy önállóan is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

4 fej saláta
3-4 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma

fehérborecet

A tálaláshoz
tejföl

A salátát többször, váltott vízben megmossuk, majd mérettől függően hosszában négy- vagy hatfelé vágjuk.
Tálba tesszük és egy csapott teáskanál sót szórunk rá, amivel lazán összeforgatjuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk. Ezalatt a saláta a sózás miatt levet ereszt, amit kézzel ( egy-egy maréknyit egyszerre) kinyomkodunk belőle.
Lábosban felforrósítjuk az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és beletesszük a salátát. Ízlés szerint még sózzuk, és lassú tűzön pároljuk. Akkor jó, ha már a szára is kellően átpuhult.
A kész salátához ízlés szerint 1-2 evőkanál fehérborecetet adunk, és elkeverjük. Tálaláskor adagonként egy-egy teáskanál tejfölt kanalazunk a tetejére, de ez elmaradhat.
Melegen és hidegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések: