Akkor, ahogy ígértem, megint egy süti.
Hozzávalók
24 szelethez
A fehér
laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
késhegynyi
szalalkáli
3-4 evőkanál
tej
A rózsaszín
laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 evőkanál
vérnarancs aroma
késhegynyi
szalalkáli
2-3 evőkanál
tej
A barna
laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csapott
evőkanál kakaópor
késhegynyi
szalalkáli
4-5 evőkanál
tej
A krémhez
6 dl tej
6 evőkanál
liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 kávéskanál
vaníliakivonat
Egyenként
összegyúrjuk a különféle színű tészta hozzávalóit, és mindegyikből 3-4 mm
vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk.
Sütőpapírt
terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő
180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
Felfőzzük a lisztet a tejjel,
majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a
főzött krémhez, majd habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a
krémmel a lapokat, és hűvös helyen egy napot állni hagyjuk, hogy szeletelhető legyen
a sütemény. Porcukorral meghintve kínáljuk.
6 megjegyzés:
Csodaszép!
Gyönyörű!..hjaj, ha egyszer egy kicsit is egyenesen tudnék szeletelni:)
Krisz, Csibe, köszönöm!
nekem ugy tunik hogy a feher lap magasabb mint a masik ketto. A feherbol akkor ket lapot kell csinalni??
A fehér lap ugyanolyan vastag, mint a rózsaszín és a barna, csak a fotón összemosódik az alatta és a felette lévő, szintén fehér színű krémmel.
Most hogy mondod latom en is. Koszonom. El fogom kesziteni ☺️🌸
Megjegyzés küldése