2012. június 1.
Cseresznyés rétestorta
Használjuk ki a cseresznyeszezont, hisz olyan rövid, és süssünk pl. egy ilyen gyors és finom tortát.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
1 csomag (2x2) mirelit vagy friss réteslap
A cseresznyés töltelékhez
1 kg cseresznye (szezonon kívül mirelit is lehet)
3-4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
fél citrom leve
fél kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
A túrós töltelékhez
50 dkg túró
3-4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
25 dkg tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
fél citrom héja
Megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Lábosba tesszük a gyümölcsöt a cukorral, a fahéjjal, a citrom levével, és felforraljuk. Forrástól számítva még 8-10 percig főzzük. Kevés vízzel elkeverjük a pudingport, a cseresznyéhez öntjük, majd kevergetve besűrítjük.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Két réteslappal kibéleljük a tortaformát, majd belesimítjuk a túrót. Újabb két réteslappal befedjük a túrós tölteléket, és erre öntjük a meggyet. A réteslap lelógó széleit visszahajtogatjuk, majd 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt, vagy amíg a réteslap el nem kezd pirulni, megsütjük.
Langyosan szeleteljük.
A cseresznye helyett meggyet is használhatunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Legszívesebben most mennék és meg is csinálnám hogy érezzem a finom ízét! Nagyon guszta!
Citromhab!
Istenien néz ki:-)) Nálunk még nem teljesen érett, de ezt mindenképp meg kell csinálnom:-))
Gyönyörűséges lett, gratulálok! Sajnos a cseresznyénk már leérett :(
Hmmm... nagyon fincsi lehet! :P
Nyerő ötlet. :)
Ahhh ez mennyei lehet!
Ez milyen jó ötlet, máris megvettem. Végre kiszabadult a rétes a hosszúkás skatulyából.. :o) Nagyon finom lehetett!
Éva, Geszti, ha van cseresznyétek, ne hagyjátok ki!
Édeskonyha, :((
Gabriella, igen, az.
Petra, Krisz, először sima cseresznyés-túrós rétes akartam, de így gyorsabb volt:-)
Chriesi, nekünk nagyon ízlett:-)
Eszméletlen finom lehet!!!!
Megjegyzés küldése