2012. május 20.
Karamell fagylalt grillázzsal
A szép, napos, meleg időre való tekintettel egy fagyit hoztam, egy nagyon-nagyon finom fagyit.
Hozzávalók
4 dl tejszín
1 dl tej
7 dkg barna cukor
5 tojássárgája
fél kávéskanál só
A grillázshoz
5 dkg barna cukor
3 dkg darált dió
Habverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat. Lábosban megolvasztjuk a cukrot, óvatosan felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk a sót, majd forrásig hevítjük. Apránként adagolva és folyamatosan kevergetve a felvert tojássárgához öntjük a karamelles alapot. Visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön folyamatosan keverve, besűrítjük a fagylalt alapot. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert kicsapódhat a tojás.
Szobahőmérsékleten langyosra, majd hűtőbe téve, legalább 10-12 órát hűtjük.
A grillázshoz megolvasztjuk a cukrot, majd a tűzről levéve, gyors mozdulatokkal belekeverjük a darált diót.
Olajjal vékonyan megkent tányérra simítjuk és kihűtjük a masszát. Kisebb darabokra törjük a kihűlt grillázst, zacskóba tesszük, és nyújtófával apró darabokra törjük.
A kellően áthűlt fagylalt alapot fagyigépbe öntjük, és előírás szerint elkészítjük a fagylaltot.
A grillázs felét lazán belekeverjük a fagylaltba, a másik felét meghagyjuk, tálaláskor ezzel szórjuk meg a gombócokat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Mindenféle fagyi jöhet, ez meg főleg! Már nyomnám is rá a habot! :o)
Ezt nem szabad kihagyni, el kell készíteni:-)))
Krisz, én nem rontanám el habbal:-))
Gesztenye, csak ajánlani tudom:-)
Megjegyzés küldése