Közeleg a gyermeknap és a gyermekzsúrok ideje. A gyerekek kedvence, a pizza, nem csak hagyományos, hanem apró falatkák, batyuk formájában is készíthető, és szinte biztosan sikert arat az apróságoknál
A recept a Kifőztük ingyenesen letölthető, online magazin májusi számában is megjelent.
Hozzávalók
12 darabhoz
A tésztához
25 dkg liszt
fél
kávéskanál cukor
2 dkg
élesztő
1 teáskanál
só
2 evőkanál
olívaolaj
1-1,5 dl langyos víz
A
töltelékhez
2 evőkanál
sűrített paradicsom
1 evőkanál
ketchup
só, oregánó
6-7 dkg kockára
vágott sonka
12 szem
olívabogyó
1 csomag (
125 g ) mozzarella
Langyos
vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Miután megkelt az élesztő, a többi
hozzávalóhoz öntjük. A maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk, amit lefedve
duplájára kelesztünk.
Lisztezett
gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy téglalapot formázzon,
majd 12 egyenlő négyzetre vágjuk.
Összekeverjük
a sűrített paradicsomot a ketchup-pal,
sózzuk, és oregánóval ízesítjük. Megkenjük a tésztadarabok közepét paradicsomos szósszal, és mindegyikre teszünk
pár kocka sonkát, 1 szem olívabogyót és egy darabka mozzarella sajtot.
Összefogjuk
a tésztanégyzetek négy sarkát, és batyut formázunk belőle. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy
muffinpapírt teszünk, ebbe ültetjük a batyukat. 20-25 perc kelesztés után 200
fokra melegített sütőben sütjük.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki:) Nálunk bármi jöhet ami pizzás :)
Vikvi, köszönöm!
Megjegyzés küldése