2012. május 22.

Pizzás mini batyuk




Közeleg a gyermeknap és a gyermekzsúrok ideje. A gyerekek kedvence, a pizza, nem csak hagyományos, hanem apró falatkák, batyuk formájában is készíthető, és szinte biztosan sikert arat az apróságoknál

A recept a Kifőztük ingyenesen letölthető, online magazin májusi számában is megjelent.

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához
25 dkg liszt
fél kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1-1,5 dl langyos víz

A töltelékhez
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
só, oregánó
6-7 dkg kockára vágott sonka
12 szem olívabogyó
1 csomag ( 125 g ) mozzarella

Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Miután megkelt az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük. A maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk, amit lefedve duplájára kelesztünk.
Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy téglalapot formázzon, majd 12 egyenlő négyzetre vágjuk.
Összekeverjük a sűrített paradicsomot  a ketchup-pal, sózzuk, és oregánóval ízesítjük. Megkenjük a tésztadarabok közepét  paradicsomos szósszal, és mindegyikre teszünk pár kocka sonkát, 1 szem olívabogyót és egy darabka mozzarella sajtot.
Összefogjuk a tésztanégyzetek négy sarkát, és batyut formázunk belőle.  A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, ebbe ültetjük a batyukat. 20-25 perc kelesztés után 200 fokra melegített sütőben sütjük.


2 megjegyzés:

Vikvi írta...

Ez nagyon jól néz ki:) Nálunk bármi jöhet ami pizzás :)

Citromhab írta...

Vikvi, köszönöm!