2012. május 1.
Epres joghurttorta 2.
Ez az időszak nálunk a torták szezonja, így most újra hoztam egy joghurtos-eprest.
Hozzávalók: 24 cm-es tortaformához
50 dkg eper
A piskótalaphoz
3 kisebb méretű tojás
6 dkg cukor
1 teáskanál kakaó
6 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
A joghurtos krémhez
60 dkg natúr joghurt
15 dkg cukor
25 g zselatin
1 kávéskanál vaníliakivonat
3,5 dl tejszín
A díszítéshez
7-8 szem eper
1,5 dl tejszín
3 dkg cukor
A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót alaposan felverjük. Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Tortatálra helyezzük a kihűlt piskótát, és körbevesszük a tortagyűrűvel.
A krémhez felforrósítjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliát és a zselatint, majd langyosra hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a joghurtos keveréket és habverő segítségével elkeverjük.
Az epret megmossuk, 7-8 szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit félbe vágjuk, és a tortagyűrű mentén, körben a piskótalapra rakjuk. A maradékot apró darabokra vágjuk, és a joghurtos krémbe keverjük
A piskóta tetejére öntjük és elsimítjuk a krémet, majd 3-4 órán át hűtjük.
Ha kellően megszilárdult a joghurtos krém, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
A díszítéshez a tejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk körben a torta tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nahát, ez gyönyörűséges! Biztos nagyon finom volt!
De elfogadnék belőle most egy szeletet!
Hű de nagyon szép!
Ez a torta gyönyörűűűűűű!!!!!!!
Nekem is nagyon tetszik:))
Ez gyönyörű!!!Máris megkívántam!:)
Már nagyon régen szemezek ezzel a tortával. Húsvétra úgy gondoltam, hogy ennél ünnepibb nem is kell. Nagyon szép!
Megjegyzés küldése