2012. május 15.

Diós krémes




Egy klasszikus diós krémes recept.

Hozzávalók

A tésztához
50 dkg liszt
10 dkg darált dió
25 dkg cukor
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál olvasztott méz

A krémhez
5 kis pohár tejföl
25 dkg dió
25 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat

A tetejére
15 dkg étcsokoládé
1,5 evőkanál étolaj

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, erre fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és megtöltjük a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük a krémest.

14 megjegyzés:

chriesi írta...

Húúú ez hihetetlen guszta!

Flóra írta...

Kedvencem!

Roza írta...

Nagyon szép és guszta süti:)

Nyammm írta...

NAgyon guszta:)

Csibe írta...

Nagyon szép kis szelet!

Éva írta...

Guszta! Igen nagyon finom lehet imádom a diós sütemény alapokat !

Névtelen írta...

mekkora a tepsi mérete? A tejföltől nem lesz savanykás a töltelék?? A süteményed egyébként nagyon szép, inycsiklandozóan guszta! Zsuzsa

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Citromhab írta...

Köszönöm szépen mindenkinek!
Ez egy nagyon finom sütemény, csupa-csupa dió.

Zsuzsa, nem fontos a tepsi mérete, lényeg, hogy azonos méretű és vastagságú (3-4 mm) lapokat nyújtsunk, aztán akkora sütőlapra rakjuk, amire ráfér.

Nagyon örülök, hogy a Gasztro Miner oldalon ma az én receptemre esett a választás. Köszönöm!

hankka írta...

Gyönyörű sütemény, ezt a tejfölös tölteléket eddig nem ismertem, mindenképpen kipróbálandó! :)

gionetta írta...

Mennyei! És mennyire egyszerű!

paariza írta...

A klasszikusok nem hiába klasszikusok !

lenka1 írta...

Tegnap megsütöttem, köszönöm a receptet. Remélem nem haragszol, ha beírom a blogomra is a receptet, persze linkkel utalva a forrásra. Egyébként a "Habos linzer"-ed is az egyik kedvencünk lett, sokszor megsütöttem már.

Citromhab írta...

Lenka, örülök, hogy tetszett!
Természetesen, ha gondolod, tedd fel a blogodra, semmi gond ezzel:-)