Nagyon egyszerű, de annál finomabb étel, önmagában vagy halak, fehér húsok mellé köretként is kiváló.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg rizottó rizs
1 dl száraz fehérbor
5 dl zöldség alaplé
2 evőkanál olaj
1 csokor friss petrezselyemzöld
fél citrom héja
5 dkg reszelt sajt
5 dkg reszelt sajt
Lábosban felhevítjük az olajat, rátesszük a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
Lassú tűzön főzzük, amíg a bor el nem párolog. Hozzáadunk egy merőkanálnyi zöldség alaplevet, és időnként óvatosan átkeverve, megvárjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a folyadékot. A következő merőkanálnyi levet csak akkor adjuk a rizshez, ha az előző már teljesen elfőtt. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a zöldség alaplé.
Ekkor levesszük a tűzről a rizottót, belekeverjük a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és belereszeljük a citromhéjat.
Lefedve 5-10 percet pihentetjük, majd azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése