2012. április 22.

Citromos-petrezselymes rizottó



Nagyon egyszerű, de annál finomabb étel, önmagában vagy halak, fehér húsok mellé köretként is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg rizottó rizs
1,5 dl száraz fehérbor
9 dl zöldség alaplé
2 evőkanál olaj
1 csokor friss petrezselyemzöld
fél citrom héja

Lábosban felhevítjük az olajat, rátesszük  a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
Lassú tűzön főzzük, amíg a bor el nem párolog. Hozzáadunk egy merőkanálnyi zöldség alaplevet, és időnként óvatosan átkeverve, megvárjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a folyadékot.  A következő merőkanálnyi levet csak akkor adjuk a rizshez, ha az előző már teljesen elfőtt.  Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a zöldség  alaplé.
Ekkor levesszük a tűzről a rizottót, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, és belereszeljük a citromhéjat.
Lefedve 5-10 percet pihentetjük, majd azonnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: