Hideg téli napokon jól eshet egy tartalmasabb étel, mint pl. egy juhtúróval és szalonnával gazdagon megrakott dödölle.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg burgonya
1 evőkanál só
25 dkg liszt
2 evőkanál olvasztott zsír
20 dkg juhtúró
15 dkg húsos szalonna
Meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát. Főzni kezdjük annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi.
Miután megfőtt, a levével együtt, krumplitörővel pépesre törjük. Hozzáadjuk a lisztet és fakanállal csomómentesre keverjük.
Evőkanálnyi masszát mártunk az olvasztott zsírba, és másik evőkanállal diónyi galuskákat szaggatunk egy tálba. A kiszaggatott dödöllét időnként megrázogatjuk, hogy ne tapadjon össze. Addig folytatjuk mindezt, amíg el nem fogy a tészta.
Csíkokra vágjuk és megpirítjuk a szalonnát.
Egy adag dödöllét tányérra szedünk, megszórjuk juhtúróval és pirított szalonnával, így kínáljuk.
7 megjegyzés:
Hű, ez kedvemre való lenne! Be tudnék dörgölni belőle rendesen...A képed nagyon átjött! :o)))
Most muszáj mennem valami tízóraiért, mert ettől a klassz képtől és recepttől nagyon megéheztem... Ha nem lenne tele a hűtő biztos elkészíteném ebédre.
Még sosem mertem dödölléhez fogni! Ez a recept most nagyon inspirálóan hat rám :-)
Múlt hét elején volt egyszer ebédünk.De már mondta a férjem,hogy lehetne megint...Imádja.
Még jó,hogy ő nem olvas téged,mert újra eszébe jutna.
Jó,jó én is szeretem,na de minden héten??:)
De régen készítettem!A képed alapján szerintem nagyon sokan el fogjuk készíteni.:)
Krisz, én is rengeteget meg tudok enni belőle:-)
Édeskonyha, :-))
Viki, sokáig anyukám készítette, mert én sem mertem hozzáfogni:-) Ma már nem is értem miért, mert annyira egyszerű:-)
Tálaló, minden héten én sem tudnám megenni, ahhoz azért elég tömény, meg annyi más finomság van még ezen kívül is:-)
Nelli, köszönöm!
Nekünk valahogy nem igazán sikerült ez a dödölle :( de végül sok-sok szenvedés után azért finom lett :P valoszinüleg a legnagyobb problémát a 3x-os mennyiség okozta, ami a vendégek miatt kellet
Megjegyzés küldése