2012. január 5.

Fahéjas keksz





Gyors és nagyon finom omlós keksz rengeteg fahéjjal.


Hozzávalók

50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
12 g sütőpor
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj

A hempergetéshez
4 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Diónyi darabokat tépünk a tésztából, golyót formázunk, kicsit ellapítjuk és megforgatjuk a cukros-fahéjas keverékben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3-4 cm távolságra rakjuk a kekszeket, és 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 
Ha kivettük a sütőből, még melegen, újra meghempergetjük a fahéjas cukorban.
Lezárt dobozban sokáig eláll és puha marad.

Recept forrása: Szépségtár blog

8 megjegyzés:

szepyke írta...

Láááááááájk! Mondtam, hogy nagyon finom! :)))

Gerdi írta...

Az általad felsorolt előnyökhöz még hozzátenném, hogy olyan kis cukik a kekszek!

Roza írta...

Még nem nagyon indulok be a süteményekre, de guszták, az kétségtelen:)

Csilla írta...

Nahh, én már beindulok rájuk. :))) Olyan szééépek!! El is mentem, köszi! :)

Hankka írta...

Gyors, egyszerű, finom, és tényleg annyira guszta, nagyon jól néz ki! Viszem is a receptet! :)

Citromhab írta...

Szepy, igen, és igazad is volt:-))Köszi a receptet!

Gerdi, köszönöm, olyan harapnivalók:-)

Roza, majd később kipróbálhatod:-)

Csilla, Hankka, tényleg érdemes kipróbálni.

Gesztenye receptjei írta...

De jóóó, ez valahogy kimaradt nekem:-))
Nagyon finom, biztos többször elkészül nálunk is.-))

Unknown írta...

Muszáj kipróbálni, köszönöm a receptet! :)