Gyors és nagyon finom omlós keksz rengeteg fahéjjal.
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
12 g sütőpor
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj
A hempergetéshez
4 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Diónyi darabokat tépünk a tésztából, golyót formázunk, kicsit ellapítjuk és megforgatjuk a cukros-fahéjas keverékben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3-4 cm távolságra rakjuk a kekszeket, és 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, még melegen, újra meghempergetjük a fahéjas cukorban.
Lezárt dobozban sokáig eláll és puha marad.
Recept forrása: Szépségtár blog
8 megjegyzés:
Láááááááájk! Mondtam, hogy nagyon finom! :)))
Az általad felsorolt előnyökhöz még hozzátenném, hogy olyan kis cukik a kekszek!
Még nem nagyon indulok be a süteményekre, de guszták, az kétségtelen:)
Nahh, én már beindulok rájuk. :))) Olyan szééépek!! El is mentem, köszi! :)
Gyors, egyszerű, finom, és tényleg annyira guszta, nagyon jól néz ki! Viszem is a receptet! :)
Szepy, igen, és igazad is volt:-))Köszi a receptet!
Gerdi, köszönöm, olyan harapnivalók:-)
Roza, majd később kipróbálhatod:-)
Csilla, Hankka, tényleg érdemes kipróbálni.
De jóóó, ez valahogy kimaradt nekem:-))
Nagyon finom, biztos többször elkészül nálunk is.-))
Muszáj kipróbálni, köszönöm a receptet! :)
Megjegyzés küldése