2011. december 22.

Linzer






Sütés és töltés után nem kell dobozban tárolni ezt a linzert, mert azonnal omlós és puha.

Hozzávalók

50 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1/2 kávéskanál só

sárgabaracklekvár
áfonyalekvár


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és legalább félórára hűtőbe tesszük.
Lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Az összeállításnál kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.

10 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon szépek lettek!!!
Boldog Karácsonyt!

Elisabeth írta...

Gyönyörüek lettek a linzer sütik, milyen szerencsés vagy hogy ilyen fantasztikus kiszurókat találtál. Nálunk egyáltalán nem láttam az üzletekben.
Én is a barack és az áfonya lekvárt használtam!
Boldog Karácsonyt!

Barbi konyhája írta...

Neked is nagyon szépek lettek a linzereid, tetszik a kiszúród formája, sajnos, nekem még nincs kicsi is, hogy a közepét is ilyen szépen ki tudjam szúrni. Egy fél decis Jäger kupakjával lyukasztottam, jobb híján! :DD

Blogkonyha írta...

Nálad is gyönyörködöm a sütikben, mert itt is csodaszépek! Különleges, hogy kétféle lekvárral töltötted meg!

Petra írta...

Gyönyörűek! A tésztát pedig mentem, de nyomban!

Katucikonyha, írta...

Gyönyörűek, annyira tetszik, hogy nem puffadtak meg, mindenképp kipróbálós recept. :-)

Citromhab írta...

Kriszta, köszönöm. Nektek is boldog Karácsonyt!!

Elisabeth, köszönöm.

Barbi, köszönöm. Néha én is ilyen szükségmegoldásokat alkalmazok, mert hiába a százféle kiszúró, időnként pont az a méret hiányzik, ami kellene:-)

Kriszta, a család egyik fele a sárgabarack-, a másik fele pedig az áfonyalekvárt szereti:-)

Petra, Katuci, a legjobb linzertészta, amit valaha kóstoltam. Kicsit nehezebb vele dolgozni a nagyobb mennyiségű vaj miatt, de megéri.

Rosita Vargas írta...

Sus galletas lucen perfectas,una delicia al paladar.Ayer preparé su receta de galletas lincer ,tenia mermelada de arándanos, rosa mosqueta y ciruelas, seguí sus pasos y quedaron fantásticas una gran receta,abrazos y feliz navidad.

Citromhab írta...

Rosita, la pasta más deliciosa que he probado jamás, gracias a la Michel Roux y Feliz navidad.

Katucikonyha, írta...

Húúú, annyira klassz a recept, hogy még az éjjel ki kellett próbálnom, fantasztikus, kicsit olyan, mint a shortbread. Nagyon-nagyon finom lett! Ezer hála és köszönet érte! :-)