Hozzávalók
A tésztához
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
3 tojás
30 dkg cukor
60 dkg liszt
3 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg gesztenyepüré
A tetejére
20 dkg étcsokoládé
25 db hámozott, előfőzött egész gesztenye
2 evőkanál cukor
Gőz felett simára keverjük a kakaóport, a mézet, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30 x 30 cm-es lapokat nyújtunk belőle. 200 fokra melegített sütőben tepsi hátán vagy sütőlapon egyenként 10-15 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez sűrűre főzzük a tejet a pudingporral, és kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a gesztenyével együtt a pudinghoz adjuk.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, és éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljanak.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A megszilárdulása után kockára vágjuk a süteményt.
Puhára főzzük a gesztenyét a cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Kihűtjük, egyenként olvasztott csokoládéba mártjuk, és minden süteménykockára teszünk egyet.
14 megjegyzés:
Ó, ne csigázz! De guszta, azt a mindenségit! Leemelnék egyet, ha lehetne...
Én inkább torta párti vagyok, de ezt meseszépen csináltad meg, és szinte mérnöki pontossággal.
Nagyon szép > és természetesen meg is kóstolnám szívesen! :)
Ez nagyon guszta! Az íze is nagyon finom lehet! De jó is lenne ha most megtudnál kínálni vele!
Nagyon guszta! :)
Istenien néz ki!Küldj egy harit!:)
Köszönöm, sajnos már nem tudok senkit megkínálni, mert néhány héttel ezelőtt sütöttem:-)
Hú nagyon tetszik a recept,gyönyörű lett a süteményed,de jó lenne elkészíteni még karácsonyra,és akkor meg is lenne a végleges sütemény kínálatom,a receptet elmentettem mindenesetre utólagos engedelmeddel,köszönet érte:-)
Ditta, köszönöm. A sütit pedig érdemes megsütni, majd meglátod, ha elkészül:-)
Abba biztos vagyok,még soha nem csalódtam egy receptedben sem,meg még annyit szerettem volna írni,hogy mindig ámulatba ejtenek a süteményeid,olyan szép precíz,mutatós mindig,ha rá néz az ember bármelyik általad készített sütire, egyből tudja,hogy tőled származik:-)
Ditta, de aranyos vagy, köszönöm:-)
Citromhab!
A Lajcsi szelet tésztája is hasonló, a fiam imádja, úgy hogy ez is az elkészítendők listájára kerül.
Valami csodaszép, rajzolni nem lehetne ennyire csodás vonalakat:-))
Geszti, nálam ez recept ( szerintem ugyanaz lehet, mint a tiéd ) Jancsika névre hallgat, eredetileg két réteg puncs- és egy réteg vaníliapudinggal. Ezt "gesztenyésítettem" :-)
Köszönöm és örülök, hogy tetszik neked:-)
Ezt is szeretném fel mutatni...csodás, különleges az Amerikai népnek, és isteni finom!
xoxo
Megjegyzés küldése