Amerikában, elsősorban New-Englandben közkedvelt péksüteményféleség. Jó választás lehet gyerekeknek tízóraira, uzsonnára.
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
8 dkg cukor
1 kávéskanál só
3 dkg vaj
1 tojás
A kenéshez
5 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj
A vajat, a porcukrot és a fahéjat kikeverjük.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk és kb. 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk
Nyolc,egyenlő szélességű csíkot vágunk belőle, majd négyet-négyet egymásra helyezünk úgy, hogy
a fahéjas vajjal minden réteget megkenünk. Az így kapott réteges tésztát további hat egyenlő részre vágjuk.
Nyolc,egyenlő szélességű csíkot vágunk belőle, majd négyet-négyet egymásra helyezünk úgy, hogy
a fahéjas vajjal minden réteget megkenünk. Az így kapott réteges tésztát további hat egyenlő részre vágjuk.
A muffinsütőt papírral béleljük és az összerakott csíkokat egyesével, keresztben a mélyedésekbe rakjuk.
30 percet pihentetjük, majd 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
14 megjegyzés:
Ki fogom próbálni
De jó!
Nagyon jól néz ki:) Én is kipróbálom:)
Csodaszép!
Ötletes :)
Kipróbálom én is!
Citromhab!
Már szemeztem vele:-)
Csuda jó:-)
Nagyon guszta, finom lehet!
Hű de guszta, recept mentve!
Nagyon ötletes sütemény. :)))
Nagyon gusztusos, biztosan finom is!
Nagyon guszta lett!!
Köszönöm:-)
Én már ki is próbáltam. Nagyon finom.
Macus, :-))
Megjegyzés küldése