2011. szeptember 28.

Fahéjas fantan





Amerikában, elsősorban New-Englandben közkedvelt péksüteményféleség. Jó választás lehet gyerekeknek tízóraira, uzsonnára.

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
8 dkg cukor
1 kávéskanál só
3 dkg vaj
1 tojás

A kenéshez
5 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj


A vajat, a porcukrot és a fahéjat kikeverjük.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk és kb. 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk
Nyolc,egyenlő szélességű csíkot vágunk belőle, majd négyet-négyet egymásra helyezünk úgy, hogy
a fahéjas vajjal minden réteget megkenünk. Az így kapott réteges tésztát további hat egyenlő részre vágjuk.
A muffinsütőt papírral béleljük és az  összerakott csíkokat egyesével, keresztben a mélyedésekbe rakjuk.
30 percet pihentetjük, majd 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


14 megjegyzés:

Bianka írta...

Ki fogom próbálni

chriesi írta...

De jó!

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Én is kipróbálom:)

Elisabeth írta...

Csodaszép!

Okki írta...

Ötletes :)

Kipróbálom én is!

Gesztenye receptjei írta...

Citromhab!
Már szemeztem vele:-)
Csuda jó:-)

Szemi írta...

Nagyon guszta, finom lehet!

Ottis írta...

Hű de guszta, recept mentve!

Petra írta...

Nagyon ötletes sütemény. :)))

Hankka írta...

Nagyon gusztusos, biztosan finom is!

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta lett!!

Citromhab írta...

Köszönöm:-)

Macus írta...

Én már ki is próbáltam. Nagyon finom.

Citromhab írta...

Macus, :-))