Hozzávalók
6 dkg bazsalikomlevél
2 dkg mandula
2 gerezd fokhagyma
2 dkg parmezán
150 ml olívaolaj
só, bors
A bazsalikomot megmossuk, a leveleket mozsárba tépkedjük, szár lehetőleg ne kerüljön bele.
Hozzáadjuk a mandulát, az apró darabokra vágott fokhagymát, és pépesre törjük.
Belekeverjük a parmezánt, és kis adagokban az olívaolajat is.
Az olívaolaj mennyisége csak irányadó, lehet, hogy kevesebb vagy több kell.
Akkor jó, ha enyhén "tocsog" az olajban a bazsalikompép.
Végül sózzuk, borsozzuk.
Ha frissen nem fogyasztjuk el, lezárt üvegben, hűtőszekrényben 1-2 hétig tárolható.
4 megjegyzés:
De jó, hogy feltetted ezt a receptet. Idén ugyanis nekem is rengeteg bazsalikomom van. Gondolkoztam, hogy a leveleket lefagyasztom, illetve eszembe jutott a pesto is. De most már nem kell keresgélnem, a te receptedet fogom használni. Köszönöm. :)))
Kíváncsi lennék, így töményen az ízére. Biztos nagyon finom
Petra, a fagyasztás és a szárítás nekem is megfordult a fejemben, de így elveszti az illatát.
Na, de ez a pesto!! Tényleg próbáld ki, még ha nem is pontosan az én receptemmel készíted.
Bianka, nem tömény, nagyon finom:-)
Én idén lefagyasztittam kis dobozkákban...nagyon finom, aromás maradt.
Megjegyzés küldése