Mindkét étel alapja a camembert sajt, előételként vagy vacsorára, ha valami könnyebbet szeretnénk, jó választás lehet.
Sonkás barackos toast
Hozzávalók:
1 db sokmagvas bagett
10 dkg sonka
2-3 db őszibarack
2 dl narancslé
20 dkg camembert sajt
Az őszibarackokat meghámozzuk, felszeleteljük és a narancslében pár percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.
A bagettet felszeleteljük és pirítóst készítünk. Ráhelyezzük a sonkát, a barackot, és befedjük egy-egy szelet sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Szezámmagos camembert
2 doboz ( 24 dkg ) camembert sajt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál szezámmag
só
a sütéshez olaj
2 evőkanál étkezési keményítő
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál szezámmag
só
a sütéshez olaj
A sajtot felkockázzuk, megforgatjuk a keményítőben, az enyhén sózott, felvert tojásban majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük. Friss zöldsalátával még melegen tálaljuk.
5 megjegyzés:
Mindkét étel nagyon guszta. Különösen tetszik, hogy a barackokat narancslében főzöd egy kicsit. Ki fogom próbálni. :))))
Nyálcsorgató a toast-od!
Nagyon guszta, és hirtelen el sem tudom dönteni melyik ízlene jobban. Mindkettő isteni finom lehet.:)
Mindkettő remek finomság
Köszönöm:-)
Megjegyzés küldése