2011. május 11.

Sajtos-tejfölös csirkemell




A csodás illata miatt mindig kakukkfűvel készül nálunk ez az étel, de aki nem szereti ezt a fűszert, kihagyhatja, anélkül is működik.

Hozzávalók 4 személyre

2 egész csirkemellfilé
3 dl tejföl
25 dkg trappista sajt
olaj

őrölt fekete bors
kakukkfű


A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljába olajat öntünk, belerakjuk a hússzeleteket, lehetőleg átfedés nélkül.
Megszórjuk kakukkfűvel, kevés vizet öntünk alá, alufóliával befedjük, és puhára sütjük.
A sütőből kivéve, eltávolítjuk a fóliát, jó bőven megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Fólia nélkül visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt szép pirult nem lesz a tetején.
Rizzsel és párolt zöldséggel kínáljuk.

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Nálunk is nagy kedvenc!Gyorsan megvan és tényleg mindenki szereti.

Kati írta...

Guszta nagyon, ki kell próbálnom, még sosem készítettem így.

Citromhab írta...

Bianka, igen, az:-)

Nelli, mi is imádjuk:-)

Kati, régebben én is a sütés elején raktam rá a sajtot és a tejfölt, de úgy elég száraz lett, így viszont isteni lágy és krémes.