2011. május 11.

Sajtos-tejfölös csirkemell




A csodás illata miatt mindig kakukkfűvel készül nálunk ez az étel, de aki nem szereti ezt a fűszert, kihagyhatja, anélkül is működik.

Hozzávalók 4 személyre

2 egész csirkemellfilé
3 dl tejföl
25 dkg trappista sajt
olaj

őrölt fekete bors
kakukkfű


A csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A tepsi aljába olajat öntünk, belerakjuk a hússzeleteket, lehetőleg átfedés nélkül.
Megszórjuk kakukkfűvel, kevés vizet öntünk alá, alufóliával befedjük, és puhára sütjük.
A sütőből kivéve, eltávolítjuk a fóliát, jó bőven megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Fólia nélkül visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt szép pirult nem lesz a tetején.
Rizzsel és párolt zöldséggel kínáljuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Nelli írta...

Nálunk is nagy kedvenc!Gyorsan megvan és tényleg mindenki szereti.

Kati írta...

Guszta nagyon, ki kell próbálnom, még sosem készítettem így.

Citromhab írta...

Bianka, igen, az:-)

Nelli, mi is imádjuk:-)

Kati, régebben én is a sütés elején raktam rá a sajtot és a tejfölt, de úgy elég száraz lett, így viszont isteni lágy és krémes.