2011. május 10.
Csokitorta
Ez a csokitorta volt az Epertorta párja az említett szülinapi bulin.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
Ha normál méretű ( 26 cm-es ) tortát szeretnénk, a hozzávalókból dupla mennyiséget vegyünk.
A kakaós piskótához
4 tojás
9 dkg cukor
1 dkg kakaó
2 evőkanál olaj
9 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez
2 dl tejszín
15 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1/2 csomag habfix
A bevonáshoz
8 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
A krémhez 1,3 dl tejszínt a többi hozzávalóval felforrósítunk annyira, hogy minden alkotórész felolvadjon és egynemű legyen. Alaposan behűtjük.
Legjobb ezt előző este elvégezni, de ha nem, legalább 4 órát számoljunk a hűtésre.
A kihűlt krémet habverővel habosítjuk. A maradék 70 ml tejszínt a habfix-el keményre verjük és beleforgatjuk a csokis krémbe.
Az elkészült krémből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk a habrózsákhoz.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral és a kakaóval alaposan felverjük.
Belekeverjük az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 200 fokra melegített sütőben megsütjük. Mindenképp végezzünk tűpróbát, mert aránylag vastag a tészta és nehezebben sül át.
Ha kisült, a piskóta aljáról eltávolítjuk a sütőpapírt, kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
Az egyik lapot tortatálra helyezzük, megkenjük a krém felével és befedjük a második lappal.
A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
A félretett krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körben a tetejére.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a torta tetejére öntjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Azért ez nagyon szép lett "hibás" mázzal is! Mostanában én is tortákat gyártok sorozatban:))
Ez a máz szerintem gyönyörű!Látszik rajta, hogy milyen jó roppanós lehet!
Nekem pedig ez jutott rögtön eszembe ahogy megpillantottam a képet.
Örülök, hogy ízlett a leves!:-)
Moha, láttam, hogy Nálad is most zajlanak a születésnapok:-)
Nelli, köszönöm, a leves pedig tényleg nagyon finom volt:-)
Ditta, köszönöm:-)
Csoki torta receptet kerestem, melyet szeretnék megsütni majd januárban Apukám és a férjem születésnapjára... Régóta keresgélek már ilyen recept után, de eddig nem igazán tetszett egy sem. Viszont a Tied nagyon tetszik, szerintem ez alapján a recept alapján fogom megsütni a januári szülinapos csokitortát! Nagyon szép, a leírtak alapján szerintem nagyon finom is, és alapjában véve úgy tűnik, hogy nem nehéz elkészíteni. Ha kész lesz (januárban), akkor majd természetesen felteszem a blogomra és jövök hozzád is beszámolóra... :))
Nagyon keresem én is megfelelő csokikrémet. Ez nagyon szimpatikus lett, neki is álltam.:) Az éjszaka a hűtőmben pihent, ma folytatom. Nagy a bizalmam benne :)Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése