2011. május 30.

Kapros-túrós pogácsa





Hozzávalók

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 tojás
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
10 dkg tejföl
15 dkg túró
2,5 dkg só
1 teáskanál cukor
egy csokor friss kapor apróra vágva


Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóhoz öntjük és rugalmas tésztát dagasztunk, amit fél órán át pihentetünk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk és a Tepertős pogácsánál látható módon (de csak egyszer) nyújtjuk és hajtogatjuk.15-20 perc pihentetés után 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, és 240 fokossütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

11 megjegyzés:

babette írta...

A kapor nálunk is favorit volt a hétvégén...jó ötlet pogácsába is.

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek

Anazar írta...

Szeretem a kaprot túróval kombinálva ;-)

Éva írta...

Gondolom a nagy izgalomban el is fogyott ez a szép és finom pogi!

Tálaló írta...

Lányoknak nem jár?Én is néztem a döntőt.És imádok mindent amiben túró és/vagy kapor van.

Citromhab írta...

Barbette, most, hogy már megjelent a kertben, nálunk is egyre gyakrabban készül valami kapros étel.

Bianka, köszönöm:-)

Anazar, mi is:-)

Éva, mind egy szálig:-)

Tálaló, lányoknak is jár, ha nézik a meccset, én is kaptam belőle:-))

Blogkonyha írta...

Hű, biztos finom lehet! Sajnos az én páromat ki lehetne üldözni a világból a kaporral, így nem tudom megsütni, de vennék egyet a tálból szívesen!

tücsi írta...

Kíváncsi leszek, hogy milyen különleges pogi lesz belőle, már csak azért is, hogy rajtam kívül kinek fog még ízleni. Én imádom!:)) Recept mentve!

panna írta...

Kedves Citromhab! Ezt is meg kell kenegetni zsírral hajtogatàs közben? Mennyi kapor kell bele kb.? Holnap megsütöm! Elõre is köszönöm!

Citromhab írta...

Panna, nem, ezt csak hajtogatni kell.

panna írta...

Nagyon jo lett, koszonom!! Gyorsan elfogyott :-)