2011. május 30.
Kapros-túrós pogácsa
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 tojás
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
10 dkg tejföl
15 dkg túró
2,5 dkg só
1 teáskanál cukor
egy csokor friss kapor apróra vágva
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóhoz öntjük és rugalmas tésztát dagasztunk, amit fél órán át pihentetünk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk és a Tepertős pogácsánál látható módon (de csak egyszer) nyújtjuk és hajtogatjuk.15-20 perc pihentetés után 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, és 240 fokossütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
A kapor nálunk is favorit volt a hétvégén...jó ötlet pogácsába is.
Nagyon szépek lettek
Szeretem a kaprot túróval kombinálva ;-)
Gondolom a nagy izgalomban el is fogyott ez a szép és finom pogi!
Lányoknak nem jár?Én is néztem a döntőt.És imádok mindent amiben túró és/vagy kapor van.
Barbette, most, hogy már megjelent a kertben, nálunk is egyre gyakrabban készül valami kapros étel.
Bianka, köszönöm:-)
Anazar, mi is:-)
Éva, mind egy szálig:-)
Tálaló, lányoknak is jár, ha nézik a meccset, én is kaptam belőle:-))
Hű, biztos finom lehet! Sajnos az én páromat ki lehetne üldözni a világból a kaporral, így nem tudom megsütni, de vennék egyet a tálból szívesen!
Kíváncsi leszek, hogy milyen különleges pogi lesz belőle, már csak azért is, hogy rajtam kívül kinek fog még ízleni. Én imádom!:)) Recept mentve!
Kedves Citromhab! Ezt is meg kell kenegetni zsírral hajtogatàs közben? Mennyi kapor kell bele kb.? Holnap megsütöm! Elõre is köszönöm!
Panna, nem, ezt csak hajtogatni kell.
Nagyon jo lett, koszonom!! Gyorsan elfogyott :-)
Megjegyzés küldése