Hozzávalók 6 személyre
1,3 l tej
50 dkg (mirelit) eper
15 + 3 dkg cukor
4 tojás
5 dkg liszt
1 evőkanál vaníliakivonat
egy csipet só
Az epret lábosba mérjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs szét nem esik és levet nem ereszt. Ekkor szitán áttörjük, hogy az apró magoktól megszabaduljunk.
Szétválasztjuk a tojásokat. 3 dkg cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a vaníliát, 15 dkg cukrot, a lisztet és 2 dl tejet.
Lábosba öntjük és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot.
10-10 másodpercig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és az epervelőt. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az epres tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk és egy-egy kocka csokoládéval díszítjük.
1,3 l tej
50 dkg (mirelit) eper
15 + 3 dkg cukor
4 tojás
5 dkg liszt
1 evőkanál vaníliakivonat
egy csipet só
Az epret lábosba mérjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gyümölcs szét nem esik és levet nem ereszt. Ekkor szitán áttörjük, hogy az apró magoktól megszabaduljunk.
Szétválasztjuk a tojásokat. 3 dkg cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a vaníliát, 15 dkg cukrot, a lisztet és 2 dl tejet.
Lábosba öntjük és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot.
10-10 másodpercig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és az epervelőt. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az epres tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk és egy-egy kocka csokoládéval díszítjük.
Jól behűtve fogyasztjuk.
14 megjegyzés:
Finom, különleges!Várom a további epres finomságokat!:-)
Nagyon finom lehet
Nagyon guszta, imádom az epret.
Különleges lehet a citromízesítéstől, de biztos nagyon finom!
Nelli, jönnek:-))
Bianka, nagyon kellemes ebben a korán jött hőségben:-)
Éva, a citromhéjtól finom illata lett:-)
Hú, ez mennyei!
A levelestésztás torta is nagyszerű, még régebben hasonlót én is sütöttem, csak szeletelt formában.
Imádom az epret:))
jó ez a lötyi anya! :D
Trinity, igazad van, jobban jártam volna, ha előtte felszeletelem.
Ami az epret illeti, szerintem nincs ember a Földön, aki ne szeretné, én legalábbis még nem találkoztam ilyennel:-))
6k, ugye? Mondtam...:D
finom.....
Isteni, modern madártej, tetszik, kipróbálom ahogy lesz eper.
Még egy finomság, amit feltétlenül elkészítek az unokáimnak:) Köszi:)
Roza, meglátod, ízleni fog Nekik, lásd 6k:D
Hú, de nagyon jól hangzik, jól is néz ki!
Kérlek nézz be hozzám: http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html
Eszter, köszönöm:-)
Megjegyzés küldése