Régen tettem már fel levest, pedig nálunk elmaradhatatlan része az ebédnek. Számomra egy tányér forró, laktató leves, mint például ez, pontosan elég is, másodikat sokszor nem is kérek.
Hozzávalók 4 literhez
70 dkg sertés-, szárnyas- vagy bárányhús ( itt sertés lapocka )
2 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál tejföl
pirospaprika
só, bors, tárkony
A krumpligombóchoz
1 nagyobb krumpli
2-3 evőkanál liszt
1 tojás
szerecsendió
só
petrezselyemlevél
A hagymát apróra, a húst kockákra vágjuk. A zöldséget és a petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, rádobjuk a húst.
Felengedjük vízzel. Beletesszük a zöldségeket is és sózzuk.
A gombóchoz megfőzzük a krumplit, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, szerecsendiót és az apróra vágott petrezselyem levelet.
Kanállal alaposan összedolgozzuk.
Ha a hús teljesen puha, vizes kézzel gombócokat formázunk, és óvatosan a levesbe eresztjük őket.
Ha feljönnek a leves felszínére, már meg is főttek.
Egy merőkanálnyi levesben elkeverjük a tejfölt és a leveshez adjuk.
Ha még kell sózzuk. A borsot és a tárkonyt csak a főzés végén adjuk hozzá, hogy ne veszítsék el az illatukat.
14 megjegyzés:
Mi is nagyon szeretjük a tartalmas leveseket.A tárkonyos krumpli levest főleg!:-)Én a fokhagymát reszelve is a végén szoktam az ételekbe tenni.Finomat főztél!
Nagyon-nagyon guszta
(nagyot nyeltem)
:-)
Ez egy kimondott fantasztikus leves. Imádom a krumpli gombócodat! Az egész elkészitése fantasztikus!
xoxo
De szívesen belekanalazék!!
Nagyon guszta, szinte érzem az illatát. Nálunk is nagy sikere van raguleveseknek,főleg jó tárkonyosan.:)
Jaj. Úgy elmennék hozzátok bort kóstolni... meg a főztödet. Bármit.
Super lovely blog!
xoxo,
colormenana.blogspot.com
Nelli, köszi:-)
Igen, a fűszerek nagy részét az illatuk miatt használjuk, kár is volna ezt a főzéssel tönkretenni.
Bianka, köszönöm:-)
Hobbychef, :DD
Elisabeth, kipróbálhatnád, szerintem ízlene:-)
Anazar,örülök, hogy tetszik Neked:-)
Gizi, nálunk is első számú kedvencek a ragulevesek:-)
Eri, bármikor szívesen látlak:-)
Dylana, thank you:-)
Jól esne most egy tányérral:)
Pontos, tökéletes recept, nagyon finom!
Köszönöm! Marika
Most főzöm, már alig várom hogy kész legyen, nagyon guszta biztos finom lesz. köszönöm.
Nekünk nagyon ízlik ez a leves, remélem nektek hasonlóképpen, egyébként hétvégén nálunk is ez készül majd:-))
Nagyon finom lehet ,kár hogy ott van nem itt,!
Megjegyzés küldése