Húsvétkor vannak kötelező körök az ételek frontján, a sonka és a tojás mellett ilyen pl. a sajttekercs.
Most egy sajtszeletekből készült változatot mutatok, amit nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
9 szelet
trappista, edami vagy lapkasajt
A
töltelékhez
3 dkg vaj
3 evőkanál
liszt
3 dl tej
2 tömlős
sajt
1 evőkanál
torma
só
petrezselyemzöld
Felforrósítjuk
a vajat, rászórjuk a lisztet, amit lassú tűzön világos színűre pirítunk. Felöntjük
tejjel és besűrítjük, majd teljesen
kihűtjük a masszát.
Hozzáadjuk a
sajtot, a tormát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, és elkeverjük a
tölteléket.
Sütőpapírral
bélelünk egy tepsit, és a sajtszeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy nagyobb
négyzetet formázzanak, és a széleik 0,5-1 cm szélesen fedjék egymást.
Pár percre
forró sütőbe toljuk a sajtszeleteket, hogy összeolvadjanak a szélek. A sütőből
kivéve azonnal rásimítjuk a sajtra a tölteléket, és bejgliszerűen feltekerjük.
3-4 órán át hűtjük, majd szeleteljük.
16 megjegyzés:
Imádom!
De guszta! Szép a fotó is!
Én még sosem próbáltam,s nem is ettem.Ha trappistából szeretném elkészíteni akkor jóval nehezebb?Fel tudják nekem vékonyra szeletelni a sajtboltban,az nem gond.
Tetszik nagyon,ha nem is húsvétra,de elkészíteném.Köszi
Feta helyett szerinted mit lehetne használni?
Tálaló: a hagyományos sajttekercsbe a sajtot olvasztani szokták, nem vékonyra szeletelni.
Anna
Zseniális!
Nagyon ötletes!Mennyivel egyszerűbb, mint a másik fajta sajttekercs.
Kriszta, nekem is bejön:-)
Illéskrisz, köszönöm:-)
Tálaló, Anna már részben válaszolt is helyettem. Trappistából egy nagyobb tömböt kell forró vízben meglágyítani és aztán így elnyújtani, ez sokkal körülményesebb.
Szerintem ízleni fog, ha kipróbálod:-)
Anna, ha nem kedveled a feta ízét, tehetsz bele túrót, tormás tojáskrémet vagy sonkát is, ízlésed szerint variálva:-)
Névtelen, köszönöm:-)
Nelli, lényegesen egyszerűbb:-)
Szia Citromhab,
Nézz majd be hozzám légyszíke:)))
Hú, milyen jó ötlet. Eddig ennek nem mertem nekiállni, de most biztosan kipróbálom!
Gabi, köszönöm:-)))
Zsiri, a másik változat nekem se jött még össze igazán, ezért inkább maradtam ennél:-)
Nagyon teszik, hogy ilyen fehér
Bianka, a valóságban egy picit sárgább, de a fotó nem mindig tudja hűen visszaadni a színeket:-)
Nagyon tudnám szeretni:-)
Ditta, mi is szeretjük, a húsvéti asztalon újra ott lesz:-)
Tetszetős!!!
Vicuska, köszönöm!...és finom is :-)
Megjegyzés küldése