2011. március 16.

Mézes-joghurtos zsemle







Mézigörl, a VKF  háziasszonya a mézet választotta a 41. forduló témájának, erre az alkalomra készültek ezek a zsömlék.

Hozzávalók 12 db-hoz

60 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott méz
10 g só
6 dkg vaj
12 dkg joghurt
2-2,2 dl tej


Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a tejjel kelt tésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Zsömléket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tepsiben még 30 percet kelesztjük, majd 200 fokra melegített sütőben megsütjük. 
Ha megsültek, még forrón megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal.


8 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Csodás zsemléket sütöttél, nagyon tetszik:-)

Gizi írta...

Gyönyörűek a zsömléid, és a képek lélegzetelállítóan szépek!!:)

Praliné Zsuzsi írta...

Szinte megszólalnak ezek a zsömik, olyan szépek!

Bianka írta...

Gyönyörű

Foodafok írta...

Na, egy darabot sem veszek ezentúl a "bótban". Magam csinálom, ezen recept alapján. A gyerekeknek, viszont nem mondom meg. Majd néznek nagyokat, hogy mi történt?

ani írta...

Kedves Citromhab látogass el hozzám,van egy meglepim a számodra!

Citromhab írta...

Köszönöm:-))

Beastie írta...

szerintem ezzel meglepem a családom :) gyönyörűek :)