2011. február 17.

Zöldséges-gombás vagdalt





Hozzávalók

1 kg darált sertéshús
15 dkg zöldborsó
15 dkg gomba (itt barna csiperke)
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás
5 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika

őrölt fekete bors


Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A húst, tojást a zsemlemorzsát és a fűszereket tálba mérjük, Hozzáadjuk a ragut és kézzel összedolgozzuk.
Egy gyümölcskenyér formát alufóliával kibélelünk, és belenyomkodjuk a masszát.
A tetejét is befedjük alufóliával és 40-50 perc alatt megsütjük.
10-15 percet a formában pihentetjük, majd tálra borítjuk és szeleteljük a vagdaltat.

4 megjegyzés:

Nelli írta...

Kérnék szépen ebből a szép tavaszi szeletből!:-)

Bianka írta...

Juj ez pont jól jönne jövőhétre :)

Citromhab írta...

Nelli, szívesen küldenék is Neked:-)

Bianka, próbáld ki, nekem az egyik kedvencem:-)

Foodafok írta...

Nagyon guszta.