2011. február 11.

Almás túrótorta





Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tésztához
15 dkg liszt
4 dkg cukor
6 dkg vaj
késhegynyi sütőpor
1 tojás
vanília

A töltelékhez
50 dkg túró
1 evőkanál búzadara
1 tojás
cukor ízlés szerint
vanília
reszelt citromhéj

3 közepes méretű piros alma


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk (nem kell nyújtani).
A túrós töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük, rásimítjuk a tésztára.
Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd spirál alakban a túró tetejére sorakoztatjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.

8 megjegyzés:

Erinacea írta...

Iszonyú ötletes és dekoratív - mint minden Nálad!

Off:
Ma hazajöttem Csongrádra, és belelapoztam a Délmagyarország Gasztro mellékletébe Anyáéknál, és nagy örömömre Téged láttalak a lapban! Nagyon sok szeretettel gratulálok az íráshoz!!!!!!

Kati írta...

Mint egy rózsa! Nagyon szép, és az alma az egyik kedvencem nekem is.

Tálaló írta...

Ajjaj.Ezt biztosan elkészítem a hétvégén.A túrós,gyümölcsös sütik a gyengéim.Bár nekem nem biztos,hogy lesz türelmem ilyen szépre csinálni.

Elisabeth írta...

Igazán szép az alma rózsa forma a tortádon. El tudom képzelni hogy milyen finom lehetett!

Citromhab írta...

Eri, kedves vagy:-)
Még nem láttam az újságot, a nevéből adódóan Heves megyében nem jelenik meg, de ígéretet kaptam egy példányra.

Kati, én is nagyon kedvelem az almás sütiket:-)

Tálaló, remélem ízleni fog. A díszítés nem olyan nehéz, csak körberakosgatod az almaszeleteket és kész is:-)

Elisabeth, tényleg finom volt, nekem legalábbis nagyon ízlett az a két falat, amit a fiúk hagytak:-)

Bianka írta...

Gyönyörű

Andi/cuki írta...

Nagyon szeretnénk mi is!:-))

Citromhab írta...

Bianka, köszönöm:-)

Andi, biztosan ízlene:-)