Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
15 dkg liszt
4 dkg cukor
6 dkg vaj
késhegynyi sütőpor
1 tojás
vanília
A töltelékhez
50 dkg túró
1 evőkanál búzadara
1 tojás
cukor ízlés szerint
vanília
reszelt citromhéj
3 közepes méretű piros alma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk (nem kell nyújtani).
A túrós töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük, rásimítjuk a tésztára.
Az almákat negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd spirál alakban a túró tetejére sorakoztatjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 percig sütjük.
8 megjegyzés:
Iszonyú ötletes és dekoratív - mint minden Nálad!
Off:
Ma hazajöttem Csongrádra, és belelapoztam a Délmagyarország Gasztro mellékletébe Anyáéknál, és nagy örömömre Téged láttalak a lapban! Nagyon sok szeretettel gratulálok az íráshoz!!!!!!
Mint egy rózsa! Nagyon szép, és az alma az egyik kedvencem nekem is.
Ajjaj.Ezt biztosan elkészítem a hétvégén.A túrós,gyümölcsös sütik a gyengéim.Bár nekem nem biztos,hogy lesz türelmem ilyen szépre csinálni.
Igazán szép az alma rózsa forma a tortádon. El tudom képzelni hogy milyen finom lehetett!
Eri, kedves vagy:-)
Még nem láttam az újságot, a nevéből adódóan Heves megyében nem jelenik meg, de ígéretet kaptam egy példányra.
Kati, én is nagyon kedvelem az almás sütiket:-)
Tálaló, remélem ízleni fog. A díszítés nem olyan nehéz, csak körberakosgatod az almaszeleteket és kész is:-)
Elisabeth, tényleg finom volt, nekem legalábbis nagyon ízlett az a két falat, amit a fiúk hagytak:-)
Gyönyörű
Nagyon szeretnénk mi is!:-))
Bianka, köszönöm:-)
Andi, biztosan ízlene:-)
Megjegyzés küldése