2011. február 18.

Joghurtos panna cotta




Hozzávalók

35 dkg natúr joghurt
20 dkg tejszín
1 dl tej
10 dkg cukor
8 g zselatin
vanília

A díszítéshez
bogyós gyümölcsök vagy gyümölcsöntet


A zselatint a tejben felmelegítjük. Lábosba mérjük a tejszínt, a joghurtot, a cukrot és felforrósítjuk.
A tűzről levéve beleöntjük a tejben feloldott zselatint, vaníliával ízesítjük, alaposan elkeverjük és egyenlően elosztva olajjal vékonyan kikent formákba öntjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt, óvatosan tányérra borítjuk és gyümölccsel tálaljuk.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodás ötlet ki fogom próbálni

Wise Lady írta...

Gyönyörűszép lett! Azért tied is a dicsőség, hisz magadtól jutott eszedbe! Főzésben nehéz originál dolgot kitalálni. Isteni a joghurtos, nem olyan édes, üdítő.

Citromhab írta...

Bianka, ez egy nagyon finom desszert, érdemes kipróbálnod:-)

Wise Lady, tényleg nincs már új a nap alatt, legfeljebb egy-egy apró ötlettel lehet variálni.
A joghurtos változat szerintem is sokkal finomabb, az eredetiben szinte csak a cukor dominál.

Elisabeth írta...

Nagyon ügyesen készitetted a Panna Cottádat, a yoghurt, és vanilliával. Szépen is néz ki és finom is lehet.
A lányom pontosan ezen a módon készitette tegnap az övét is, A tejszin, tej, cukor, és zselatin az eredeti alapja, de ő olaszosan...a Caffe Latte módon, eszpresszó kávét adott a tejhez. Majd ő is felfogja tenni a blogjára egy két nap mulva.
Az ő blogja, a CAKE DUCHESS ami megtalálható az én blogsoromon!
Szép hét végét!

Citromhab írta...

Mindenképpen megnézem a kávés változatot, még nem hallottam róla, de biztosan nagyon finom lehet.

autumn írta...

Kedves Citromhab!
Te lettél az Online Vacsoracsata 3. hetének egyik játékosa! Kérlek nézd meg a blogom!
Üdv,
Kutya és Konyha

Foodafok írta...

Pont az egyszerűsége miatt, szuper ez a recept.

Citromhab írta...

Foodafok, igen, egyszerű és nagyszerű:-)