2011. február 20.

Non plus ultra




Egyszerűen nem tudok ellenállni ezeknek az apró habos csodáknak, ezért ritkán sütök non plus ultrát, akkor viszont kiadós mennyiséget.


Hozzávalók

A tésztához
25 dkg liszt
15 dkg vaj
2 tojássárga
10 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só

A habhoz
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor

Az összeállításhoz
sárgabaracklekvár


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 3-4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, habzsákba töltjük és a tésztakorongok tetejére nyomjuk.
200 fokra melegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk.

17 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodálatosak

Nelli írta...

De szépek lettek!Nagyon finomak, mi is szeretjük nagyon.Régen készítettem.

Tücsök Bogár írta...

Én ilyet még soha nem sütöttem, de a Tieidet látva szerintem hamarosan nekilátok! Szépek lettek! :)

Nem vagyok mesterszakács írta...

Szép vasárnapot! Légy szíves nézz be hozzám:
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/02/meglepetest-kaptam-jo-szivvel-tovabb.html

Üdvözlet: Alexa

mariam írta...

Nagyon szépek lettek! :-)

Citromhab írta...

Bianka, köszönöm.

Nelli, én is ritkán készítettem eddig, szinte el is felejtettem mennyire finom.
Ma megfogadtam, hogy ezután gyakoribb vendég lesz:-)

TücsökBogár, láttam Te is kedveled a habos sütiket.
Na, ez pont Neked való:-))

Mariam, köszönöm:-)

Foodafok írta...

Gyönyörű!

Elisabeth írta...

Elfeljettem a mulkor megemliteni hogy nagyon tetszik az ujitás a blogodon. A gyümölcsök, pláne a citrom tükrözi a blog cimét.
Én is szeretem nagyon a habos sütiket, és ezek igazán aranyosak, és finomak!

Tálaló írta...

Ha egy étel gyorsan elfogy zsörtölődök olykor,hogy tovább tart elkészíteni mint eltüntetni.Csakhogy nyilván azért fogy annyira mert finom.
Szerencse,hogy van hol emléket állítani tiszavirág-életű finomságainknak.

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon szuper, annyira hívogató:-))

Citromhab írta...

Foodafok, köszönöm:-)

Elisabeth, örülök, hogy tetszik az új design-om és a süti:-))

Tálaló. én is így vagyok ezzel, különösen, ha bonbonokat készítek, ami elég macerás viszont 5 perc sem kell az eltüntetéshez:-)

Gesztenye, köszi:-)

Beastie írta...

cuki :)

Citromhab írta...

Beastie, pont egy falatnyi:-)

Turák Kinga írta...

nálunk ez már boldogság sütemény néven fut! tesóm keresztlánya (4-5 éves lehetett) csak tömte magába majd nagyon sóhajtott és annyit mondott: én olyan boldog vagyok! Kérdeztük tőle, h miért: annyira ízlik ez a sütemény!

Bence/Emoke írta...

Nekem ez a kedvencem!!! Ebből egy tepsivel meg tudok enni...durva. :D Anyukám névnapomra készített egy tálcával, a felét megettem még ott helyben. :D Nem vagyok rá büszke. :)))

Citromhab írta...

Bence/Emőke, én csak annyit mondok, hogy különben nem vagyok oda az édességért, de ha rám jön az "édesérzet" ( én így hívom ) simán be tudok nyomni pl.ebből én is egy fél adagot:-))

tücsi írta...

Finom!!!! Imádom!!!!Mentve!!!