Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
A kakaós laphoz
30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg vaj
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
A világos laphoz
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
75 dkg túró
10 dkg vaj
cukor ízlés szerint
2 tojás
reszelt citromhéj
sárgabaracklekvár
A tetejére
20 dkg fehér vagy étcsoki
2 evőkanál olaj
A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük.
A világos és a kakaós laphoz a hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas, nyújtható tésztát gyúrunk.
A kakaós tésztát kettévesszük, ebből két lap kell.
Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, tetszőleges színű, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
35 megjegyzés:
Uristen, mi lenne, ha direkt bonyolultat keresnel? Ez egyszerüen mesteri, es gyönyörü szeleteket vagtal! Jo ez a csokicsikozos diszites, en Eszterhazy-torta tetejen csinaltam karacsonyra.
Ja es persze nagyon boldog szülinapot kivanok!!!
Én is boldog "sokadik" szülinapot kívánok! Tetszik ez a meghatározás.. :D No, meg persze nagyon szép a süti is hozzá! Gratulálok!!
Hát ez gyönyörű!!!! Nem ismerem a túrós zserbót, viszem a receptet, köszi. :)
Jajj és el ne felejtsem: Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok!! :)
Hűűű,de gyönyörű a teteje! :-) hogy csináltad?
Boldog szülinapot!:-)
mm.
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat!
Eri, a bonyolult az Esterházy torta lenne:-)
Ritmus, hát, igen, 20 év felett már nem szívesen nyilatkozunk a korunkról:-D
Thrini, próbáld ki, nagyon finom:-)
Mimimama, ez a minta nagyon egyszerű. Amikor még nem dermed meg a fehércsokis alapréteg, keresztben az olvasztott étcsokival csíkokat csorgatsz rá, aztán egy fogpiszkálóval mindkét irányban széthúzogatod.
köszi! ki fogom próbálni:-)
Hihetetlen szép (és percíz) süti!.Mekkora tepsiben kell sütni? (De nálunk étcsokis lesz a teteje :))
Piszke, normál tepsiben kell sütni. ( lemaradt, de most már beírtam )
ÁÁÁ ez valami fantasztikus
Isten éltesse az ünnepeltet! Igazán remek ez a süti, gyönyörű a teteje!
Isten éltessen sokáig! :-)
A süti meg gyönyörű!!!
Citromhab!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok sok szeretettel!
A sütid pedig csodaszép!-))
Bianka, Dió Bisztró, Mariam, Gesztenye, köszönöm!
Boldog születésnapot! Nagyon szép kis süti lett ez!
Boldog születésnapot! Nagyon ínycsiklandó a sütid! Gratulálok a díjadhoz!Nagyon szeretem a receptjeidet!
Moha, Ani, köszönöm:-)!
Óanyám de jól néz ki aztaaa!!
Boldog szülinapot!:)
Ildy, köszönöm!
Erzsike-En is kivanok Boldog Szuletesnapot, sok szeretettel!
Ilyen zserbot meg nem is lattam, es nem is hallottam rola. Nagyon szep, es finom lehetett, a kinezete meg szebb is mint egy profi cukraszdaba lett volna keszitve. Megjegyzem hogy a Tiramisu is fantasztikus!
Elizabeth, nagyon aranyos vagy, köszönöm!
Boldog szülinapot!
Nagyon ínycsiklandó!
Anikó, köszönöm.
Gyönyörű!
Ottis, köszönöm.
Nagyon precíz, szívvel és szeretettel elkészített sütemény.
Foodafok, igazán kedves vagy:-)
Elkészitettem a túrós zserbót húsvétra,nagyon finom lett,a krémet viszont egy másik receptböl "kölcsönöztem ",tésztája miatt viszont a Te receptedet választottam.ja és én csak étcsoki bevonót tettem rá!Köszönet a receptért,majd a Te recepted krémjével is elkészítem!
Vanocska, nagyon örülök, hogy ízlett:-))
Csodás!kipróbálom.
Vittem a receptet! Köszi!!
Túrós receptet kerestem és erre a csodaszépre esett a választásom. Az is tetszik a sütiben, hogy a lapokat nem egyenként kell kisütni.
Piroska, ez valójában egy nagyon egyszerű sütemény, éppen azért, mert a lapokat nem kel külön sütögetni. Aki eddig megkóstolta, mindenkinek ízlett, remélem neked is fog majd:-)
Elkészült!! Nem egészen így néz ki, de nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!
Szia :) tudom, hogy úgy már köze sincs a zserbóhoz, de esetleg lekvár helyett működhet nutellával is? :) köszönöm szépen
Persze, működhet Nutellával is. Amúgy szerintem ennek a túrós sütinek sincs sok köze a zserbóhoz, csak valamikor ezen a néven kaptam a receptet és így adtam tovább:-)
Megjegyzés küldése