2011. január 8.

Tiramisu






Hozzávalók

50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
2 tojás
15 dkg cukor
5 g zselatin

1 csomag babapiskóta (20 darab)
2 dl kávé
2 evőkanál rum
2 evőkanál tojáslikőr
kakaópor


A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük (ne forraljuk fel!), amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Félretesszük.
A tejszínből kemény habot verünk, majd a tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, amihez hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe, fokozatosan adagolva belecsurgatjuk a zselatint is és alaposan összedolgozzuk.
A kávéhoz adjuk a rumot és a likőrt.
A krém harmadát egy megfelelő méretű edény aljába simítjuk. A babapiskóta fele mennyiségét belemártogatjuk a kávéba és belerakosgatjuk a krémbe. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd az utolsó harmad krémmel befedjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően átpuhuljon a piskóta és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.

3 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Fúúú, ezen annyira látszik, hogy milyen finom lehet! A tejszínben pedig nagyon egyet értek Veled!

Bianka írta...

Nagyon szépséges

Citromhab írta...

Tücsök Bogár, ez tényleg nagyon finom, de csakis igazi, hamisítatlan, tejből készült tejszínből!
Örülök, hogy Te is így látod ezt:-)

Bianka, köszönöm!