Hozzávalók
50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
2 tojás
15 dkg cukor
5 g zselatin
1 csomag babapiskóta (20 darab)
2 dl kávé
2 evőkanál rum
2 evőkanál tojáslikőr
kakaópor
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük (ne forraljuk fel!), amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Félretesszük.
A tejszínből kemény habot verünk, majd a tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, amihez hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe, fokozatosan adagolva belecsurgatjuk a zselatint is és alaposan összedolgozzuk.
A kávéhoz adjuk a rumot és a likőrt.
A krém harmadát egy megfelelő méretű edény aljába simítjuk. A babapiskóta fele mennyiségét belemártogatjuk a kávéba és belerakosgatjuk a krémbe. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd az utolsó harmad krémmel befedjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően átpuhuljon a piskóta és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.
3 megjegyzés:
Fúúú, ezen annyira látszik, hogy milyen finom lehet! A tejszínben pedig nagyon egyet értek Veled!
Nagyon szépséges
Tücsök Bogár, ez tényleg nagyon finom, de csakis igazi, hamisítatlan, tejből készült tejszínből!
Örülök, hogy Te is így látod ezt:-)
Bianka, köszönöm!
Megjegyzés küldése