Ha van egy jó égetett tészta receptünk, a töltelékek számtalan variációjával, apró sós party falatokat vagy elegáns édes-habos fánkokat készíthetünk.
Hozzávalók 60 darabhoz
A tésztához
50 ml víz
50 ml tej
10 dkg vaj
10 dkg liszt
3 tojás
egy csipet só
A krémhez
25 dkg túró
2 db tömlős natúr vagy füstölt ízű sajt
10 dkg natúr sonka apró kockára vágva
só, bors
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk. Tehetünk bele különféle zöld fűszereket is, de akkor inkább csak natúr ízű sajtot használjunk.
A tésztához a vizet, a tejet, a margarint és a sót lábosba mérjük és felforraljuk.
Beleszitáljuk a lisztet és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként elkeverjük benne a tojásokat.
A következő tojást mindig csak akkor tegyük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk.
200 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A sütés alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni, mert összeesnek a fánkok!
Ha már szépen megpirultak, kivesszük és még melegen levágjuk a tetejüket, hogy a tészta belsejében keletkezett gőz távozhasson.
Megtöltjük a krémmel és visszahelyezzük a kalapokat.
7 megjegyzés:
Boldog Uj Evet kivanok neked, es csaladodnak... egeszsegben, gazdagsagban, bekeben, es szeretetben.
Koszonom a baratsagodat, az elmult evben, remelem hogy folytathassuk tovabb is az uj evben!
Nagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a Családodnak! :-DDD
Nagyon szuper recept! Boldog új évet!
Ez annyira jól néz ki! Azt hiszem hétvégén el is készítem :)
Timi, és finom is:-))
Megsütöttem Citromhab, ez tényleg nagyon finom! Szeretem a receptjeidet, gyorsan, könnyen elkészíthetőek, mégis fantasztikusak! Köszönöm: Marika
Marika, köszönöm:-))
Megjegyzés küldése