2011. január 17.

Latte Macchiato





Hozzávalók:

3,5 % zsírtartalmú tej
1 presszókávé

A díszítéshez
fahéj


Először a presszókávét főzzük le, félretesszük.
A poharunk méretének megfelelő mennyiségű tejet felgőzölünk, óvatosan a pohárba töltjük.
A kávét nagyon vékony sugárban, a pohár falán belecsurgatjuk a tejbe, a kávé pontosan a tej fölött és a hab alatt fog megállni. Ha a kávé kihűl, míg a habot készítjük, forrósítsuk fel újra, mert különben nem kapjuk meg a kívánt rétegződést.
Végül tetszés szerint díszíthetjük  fahéjjal,  kakaóporral vagy csokisziruppal.

7 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Ebből kérnék egy pohárral! :)
A nap bármely szakában jöhet, reggel akár intravénásan is.

Névtelen írta...

Én is sokféle tejjel próbáltam. A nyers, hőkezeletlen teljes tejjel sem működik. Vajon mi lehet az oka?!
Ági

Gesztenye receptjei írta...

Ezt még én is szeretem, pedig nem iszom kávét:-)))
A fiam kapott tőlünk karácsonyra egy Dolce gusto gépet, az készít ilyen kávét, azt imádom.
Isteni lett a kép.
Lehet én is megpróbálom.

Bianka írta...

Már ittam egy adaggal, de most ez is jöhetne, nyitom az ablakot :)))

Beastie írta...

A tej minőségével egyetértek. Zsíros és jó minőségű legyen az a tej, mert különben nincs hab. A tejhab készítéshez használt üres ásvány vizes üveg is csak egy darabig jó habozáshoz. Elzsírosodik, nem lesz hab. Ma reggel Landhoff 3.5 %-os tejjel készült a habos kávé, szuper kemény hab. Köszi a linkelést :)

Chef Viki írta...

Jaj de gyönyörű :-)

Bevállalnám, akár most rögtön!

Citromhab írta...

TücsökBogár, Bianka, Viki, gondolatban egy-egy kávé elküldve:-))

Gesztenye, igen, a Dolce Gusto-val nagyon könnyű ilyet készíteni, de hagyományosan sem nehéz, próbáld ki:-)

Ági, Beastie, ma kaptam az információt egy kávézót üzemeltető ismerősünktől, hogy a 3,5%-os UHT tej a legjobb erre a célra. Ezek szerint a pasztőrözés okozhat olyan változást, ami elősegíti a habképződést.
Soha nem veszek UHT tejet a mellékíze miatt, de most ki fogom próbálni.