Hozzávalók
25 dkg vaj
1 tojás
10 dkg tejföl
2,5 dkg só
1 teáskanál cukor
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 csapott kávéskanál őrölt bors
25 dkg káposzta
A tetejére
1 tojás
A káposztát lereszeljük és kevés olajon sóval megdinszteljük, Nem baj, ha kicsit megpirul.
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit a káposztával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Nem kell nagyon kidolgozni. A tésztát kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 30-40 percet pihentetjük. Ismét elnyújtjuk, hajtogatjuk és újabb félórát pihentetjük.
Végül 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, tetejüket megkenjük tojással és 240 fokos sütőben megsütjük.
10 megjegyzés:
Hogy én ezt mennyire szeretem , de mindig csak a káposzta dinsztelésig jutok ... És káposztás cvekkedli lesz belőle . Mindig megfogadom , hogy majd legközelebb :) !
Nagyon guszták lettek !
Nagyon gusztak a pogik, es hangulatos a fotod!
Jó!!! Guszta!
Káposztás pogi! Már az évét sem tudom mikor készítettem:-))
Pedig nagyon szeretjük, csak a káposzta reszelést és dinsztelést nem szeretem:-)
TücsökBogár, Bonbon mánia, mi is nagyon szeretjük, de valahogy mégis ritkán készítem. Szerintem nekem is a káposzta előkészítés a gond:-).
Erinacea, Gabriella, köszönöm!
Ez e kaposztas pogacs isteni finom lehet. Nagyon jonak nez ki az elkeszitese.
Koszonom a kedves szavaidat, a blogomon...hat bizony eleg korulmenyes eletem volt, de ilyenkor erosodik meg az ember, vagye "bele pusztul."
Szia...aranyos vagy, igazan!
Gyerekként, mindig Édesanyám elé kellett mennem a Boráros térre, hogy segítsek neki a csarnokból haza cipelni a vásárolt dolgokat. A 2-es villamos végállomásánál volt egy kis bodé, ahol réteseket, lángosokat és pogácsákat lehetett venni. Na, ott vált kedvenceim egyikévé a káposztás lángos és a káposztás pogácsa. Érdekes módon, szakmám szerint megtehettem volna, mégsem készítettem. Olyan szépek ezek, hogy azonnal készíteni fogok. Jó volt egy kicsit vissza emlékezni. Köszönet Citromhabnak.
Foodafok, nagyon jó kis történeteid vannak, egyébként köszönöm:-)
Én most sütöm.
Megjegyzés küldése