2010. december 7.

Lakatosinas




Hozzávalók

20 dkg aszalt szilva
8 dkg marcipán
1 dl rum

A palacsintatésztához
2 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt
csipet só

A sütéshez
olaj

A szóráshoz
fahéjas porcukor


Marcipán készítése: itt
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az aszalt szilvát rumba áztatjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet.
Mindegyik szilva közepébe egy kevés marcipánt nyomunk, belemártjuk a palacsintatésztába és olajban kisütjük.
Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan sül!
Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.


4 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Hát ez BOMBAJÓÓÓ!Imádom a marcipánt! Köszi a recit! :-))

Citromhab írta...

Mézi, érdemes kipróbálnod, nálunk mindenkinek nagyon ízlett. Nekem, mivel nem vagyok édesszájú, kicsit tömény.

Elisabeth írta...

Jajj de finomnak nez ki ez a recept, es a kep felvetel... Ilyent meg almomban sem kepzeltem volna, a palacsinta tesztaval, es a marcipan, na meg szilva, es rum.
Gratulalok a keszitesehez!
Koszi a receptet!

Citromhab írta...

Elisabeth, köszönöm, bár az ötlet nem az enyém:-).