2010. november 9.

Spenótos-ricottás cannelloni




Nagyon szeretjük a spenótot, kivéve a főzeléket. Viszont tésztákhoz, húsok töltelékeként, sőt még köretként is bármikor jöhet.

Hozzávalók 14 db-hoz

1 doboz készen kapható cannelloni tészta

A töltelékhez
300 g spenót
250 g ricotta
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pici fokhagyma

A besamelhez
50 g vaj
4 csapott evőkanál liszt
700 ml tej
só, bors, szerecsendió

A tetejére
100 g trappista sajt
10 g parmezán


A spenótot enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.
A ricottát összekeverjük a többi hozzávalóval, végül a spenótot is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés fokhagymát reszelünk bele. Megtöltjük a töltelékkel a tésztarudakat.
A besamelhez a vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, és apránként, folyamatosan keverve felengedjük a tejjel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és szintén folyamatosan keverve besűrítjük.
A sütőtál aljára öntünk egy kis besamelt, erre rakosgatjuk a megtöltött tésztákat.
Ha elkészültünk, felöntjük a maradék besamellel úgy, hogy teljesen ellepje és rászórjuk a lereszelt sajtokat.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.


3 megjegyzés:

Bonnie írta...

Ez nagyon-nagyon jól néz ki!!!

Novak Adam írta...

Nagyon finom lett!!!

Citromhab írta...

Örülök neki:-)