2010. november 7.

Vaníliafagylalt



Az egyik legnépszerűbb fagylalt, házilag készítve pedig különösen finom.


Hozzávalók:

400 ml tejszín
100 ml tej
5 tojássárgája
80 g cukor
1 rúd vanília vagy vaníliakivonat


A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra verjük. A tejszínt és a tejet felforrósítjuk, majd óvatosan adagolva belecsurgatjuk a felvert tojásba, miközben folyamatosan keverjük.
Visszaöntjük a lábosba és újra elkezdjük melegíteni, amíg besűrűsödik (nem lesz nagyon sűrű).
Semmiképpen nem szabad felforralni, mert "szétesik", azaz a tojás kicsapódik.
Jól behűtjük. Legjobb ha előző este felfőzzük és egy éjszakát a hűtőben tölt. Másnap a gépbe öntjük a fagylaltalapot és előírás szerint elkészítjük.

6 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Nahát, ez Isteni finom recept, és képfelvétel is igazán jó!
Az időjárás itt nálunk Floridában ma, nagyon pocsék, hüvös, nedves, és fuj a szél. Ég, és föld külömbség a tegnapi időjárással, és gyönyörü napsütéssel.

tücsi írta...

Nagyon jó kis recept, amit még a héten elkészitek, jönnek az unokáim. Ha nem bánod, leirnám. Nagyon jól néz ki ez a fagyi!!!! Köszönöm:):)

Citromhab írta...

Tücsi, persze, hogy nem bánom, azért van itt:-)

Szemi írta...

Ez nagyon jónak tűnik, ki fogom próbálni! :)Két gyümölcsös fagyi után most már jöhet egy igazi, főzött vaníliafagyi! :)

Zia írta...

Szia! Nálunk is ez a kedvenc. :-) Megkérdezném, hogy milyen tejszínnel csinálod? Üdvözlettel: Zia

Citromhab írta...

Zia, 30%-os tejszínt használok.