2010. november 1.

Palócleves




Hozzávalók 4 literhez

600 g sertéscomb vagy lapocka
300 g zöldbab
2 nagyobb burgonya
1 vöröshagyma
3 evőkanál tejföl
pirospaprika
só, bors,
1 evőkanál apróra vágott kapor



Fazékban, kevés olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Pirospaprikát szórunk rá, rádobjuk a felkockázott húst és felengedjük vízzel. Sózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és ha már majdnem megfőtt a hús, beletesszük a levesbe.
Enyhén sós vízben, megfőzzük a zöldbabot, és a főzőlével együtt a húshoz öntjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, borssal, kaporral ízesítjük (ha szükséges, még sózzuk) és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: