2018. október 7.

Lúdláb tekercs




Lúdláb torta most tekercsben jelenik meg, így is nagyon szerettük:-)


Hozzávalók

A piskótához
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
20 ml olaj
késhegynyi sütőpor

A krémhez
2 dl tejszín
15 dkg vaj
15 dkg csokoládé
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kakaópor
pár szem magozott befőtt meggy

A díszítéshez
2-3 dkg olvasztott csokoládé
meggyszemek

A krémhez a hozzávalókat lábosba mérjük és kevergetve  addig melegítjük, amíg egynemű krémalapot nem kapunk.
Jól behűtjük, majd betöltés előtt habverővel felhabosítjuk.
A nagyméretű (gázos) tepsi alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Sütési idő 10-12 perc.
A megsült piskótalapot még melegen egy konyharuha segítségével felcsavarjuk és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
Ekkor megtöltjük a krém felével, pár szem meggyel megszórjuk és újra felcsavarjuk.
A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és jól behűtjük.
Szeletelés előtt olvasztott csokoládéval meglocsoljuk a tetejét és kirakjuk meggyszemekkel.



Nincsenek megjegyzések: