2018. október 17.

Lencsefasírt




A zöldségfasírtok legfinomabb darabja a lencséből készült (szerintem).
Annyira hasonló az íze a hagyományos húsoshoz, hogy akár még azt is helyettesíthetjük vele, ha könnyebb és egészségesebb alternatívát szeretnénk pl. főzelékekhez feltétként.


Hozzávalók 4 személyre

25 dkg lencse
1 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma reszelve
fél kávéskanál őrölt pirospaprika
fél kávéskanál őrölt fekete bors


A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük. a főzővizet leöntjük róla úgy, hogy kb. fél dl visszamaradjon. Villával vagy botmixerrel összetörjük, utóbbi esetben ne pürésítsük teljesen.
A vöröshagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk az olajon, majd a többi hozzávalóval együtt a lencséhez adjuk.
Jól összedolgozzuk és formázás után bő, forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Elkészítettem. Nagyon finom volt. Köszönöm szépen a receptet.
http://korsocska.blogspot.com/2018/12/lencsefasirt-buek-2019.html